utorak, 24. rujna 2013.

Uhapšen Nermin Klopić, šef Carinske ispostave u Tuzli


U nastavku akcije "Master" jutros je uhapšen Nermin Klopić (39) iz Tuzle, šef Carinske ispostave u Tuzli

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH nastavili su rano jutros hapšenja i pretrese stambenih i drugih objekata na većem broju lokacija na području Sarajeva, Tuzle, Brčkog, Bijeljine i Zvornika, u okviru predmeta kodnog naziva "Master". U opsežnoj akciji, lišeni su slobode čelni dužnosnici carinskih ispostava u Tuzli i Bijeljini. Akcija je nastavljena po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, saopštila je SIPA.
- Ova akcija u borbi protiv korupcije i zloupotrebe položaja od strane dužnosnika institucija, pokazuje odlučnost Tužiteljstva BiH i SIPA u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
Prema prikupljenim dokazima, pripadnici ove organizirane kriminalne skupine, u periodu od najmanje dvije godine, prouzročili su višemilijunsku štetu Bosni i Hercegovini i njenim građanima. U istrazi su sudjelovali Tužilaštvo BiH, SIPA i UIO BiH. Navedene aktivnosti realizuju se uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona (TK) i Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina.
Ove aktivnosti predstavljaju nastavak operativne akcije kodnog naziva "Master", koja je realizovana 26. avgusta, kada je na području BiH slobode lišeno devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima porezne utaje ili prevare, carinske prevare i pranja novca. Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o novim rezultatima javnost će biti naknadno informisana, saopštila je SIPA.

Izvor: agencije

www.klick-ba.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.