četvrtak, 3. listopada 2013.

Pucnjava u blizini američkog Kongresa


U blizini kompleksa zgrada američkog Kongresa čula se pucnjava. Nekoliko je osoba ozlijeđeno, a sve je navodno počelo blizu Bijele kuće. Zastupnički dom i Senat prekinuli su zasjedanje, a nakratko su bili i zaključani

21:14 Navodno se još uvijek neidentificirana žena crnim automobilom pokušala zabiti ujedan od ulaza Bijele kuće. Nakon toga se dala u bijeg, a za njom je krenula policija, javlja NBC. BBC izvještava da je žena uhićena. Na crnom je automobilu navodno vidljivo nekoliko rupa, vjerojatno od ispaljenih metaka.
21:07 Predsjednik SAD-a Barack Obama trenutno je u Bijeloj kući, iz koje su izvijestili da su ga suradnici izvijestili o incidentu te da svi prate što se zbiva.
21:01 Agencija Reuters izvještava da je ozlijeđeno 'nekoliko' osoba, uključujući jednog policajca.
20:54 Kompleks zgrada na Capitol Hillu više nije zaključan, izvijestio je Bloomberg, pozivajući se na policiju. Na snimkama s mjesta događaja i dalje je vidljiv veći broj policijskih vozila
20:51 ABC News izvještava da je zasad nepoznata osoba pokušala provaliti kroz jedan od ulaza Bijele kuće te je nakon toga otišla u smjeru obližnjeg Capitol Hilla.
20:43 Novinarka CBS-a na licu mjesta tvrdi da je vidjela kako jednu osobu odnose na nosilima prema ambulantnom vozilu.

U američkom su se Kongresu u poslijepodnevnim satima čuli pucnjevi
Zgrada Kongresa je odmah zaključana.
CNN-ova novinarka koja danas prati zasjedanje Senata kaže da je u prolazu vidjela vođu demokratske većine, senatora Harryja Reida, koji joj je kazao da je jedna osoba ozlijeđena.
U ulicama oko kompleksa zgrada na Capitol Hillu sjatio se veći broj policijskih vozila.
Tko je pucao i koliko je pucnjeva ispaljeno zasad nije jasno.
U Zastupničkom domu Kongresa i Senatu, inače, cijelo su vrijeme trajali pregovori oko okončanja blokade rada američke državne uprave, koja je nastupila zbog izostanka dogovora demokrata i republikanaca o saveznom proračunu. Sve je to prekinuto čim su stigla izvješća o pucnjavi.

Izvor: agencije

www.klick-ba.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.