utorak, 17. rujna 2013.

Vatrena stihija progutala kuću u tuzlanskom Hendeku


Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade izašli su na teren i požar gasili sa tri vozila, nakon čega je dovučena i dizalica pomoću koje su vatrogasci lakše došli do vatrene stihije

U Ulici Hendek u Tuzli na broju 6, oko 16:15 sati izbio je požar u napuštenom stambenom objektu. Kako je riječ o starijoj građevini, požar je brzo zahvatio cijeli objekat.
Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade izašli su na teren i požar gasili sa tri vozila, nakon čega je dovučena i dizalica pomoću koje su vatrogasci lakše došli do vatrene stihije. U jednom trenutku vatrogasci su razbili i ostatke prozora te uklonjali dio crijepa kako bi vodeni mlazovi lakše prodirali u srce požara.
U kuću se nije moglo ući jer je unutrašnja konstrukcija bila od drvete a stepenice koje su vodile na gornji sprat odmah su izgorjele. Objekat je, kako ističu očevici, već duže vrijeme okupljalište beskućnika pa se pretpostavlja da je požar izazvan ljudskom nepažnjom. Inače, mještani ulice ističu da su u nekoliko navrata čistili okućnicu jer se zbog smeća širio nesnosan smrad.
Kako je za RTV Slon kazao komandir smjene Željko Stojanović, postojala je opasnost da se požar proširi na susjedni objekat koji je neposredno vezan, ali je na vrijeme zaustavljen. Prilikom gašenja, na teren su izašli i uposlenici Elektrodistribucije Tuzla jer je smetao dio strujnih kablova. Uviđaj će naknadno pokazati šta je pravi uzrok ovog  požara.



Izvor: Slon

www.klick-ba.com


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.