ponedjeljak, 16. rujna 2013.

Vašington: Napadač bivši rezervista


Vašington -- Napadač koji je ubijen u zgradi komande Mornarice u Vašingtonu, pošto je ubio najmanje 12 ljudi, identifikovan je kao bivši rezervista Aron Aleksis (34)

Vlasti su saopštile da nema naznaka da je bio povezan s terorističkim grupama. On je 13. žrtva ovog napada.
Aleksis je porjeklom iz Teksasa i bio je rezervista u Ratnoj mornarici od 2007. do 2011. godine. U mornarici je radio u logističkoj podršci u Fort Vortu u Teksasu. Mornaricu je napustio u januaru prošle godine, za sada se ne zna zbog čega.
Istovremeno, jedan od dvojice osumnjičenih, za kojima policija traga poslije pucnjave, takođe je identifikovan i utvrđeno je da on nije učestvovao u napadu, saopštila je vašingtonska policija. 

Policija i dalje traga za dvije osobe za koje se sumnja da su umješane u napad. Radi se osobama obučenim u maskirnu uniformu. 

"Bjelac u kožnoj odjeći je identifikovan i on nije osumnjičen za napad", objavila je policija na društvenoj mreži Tviter. 

Prema ranijem saopštenju policije, među 12 poginulih u pucnjavi je jedan napadač, dok su dvojica osumnjičenih - crnac i bjelac u bjekstvu, iako nije sigurno da je napad izvršilo više osoba. 

Prema izjavama očevidaca, naoružani napadač otvorio je vatru s četvrtog sprata zgrade, pucajući u ljude u kantini na prvom spratu zgrade. 

Podaci o broju ranjenih dosta se razlikuju. Zvanični podaci govore da je četvoro ranjenih, od kojih je troje u kritičnom stanju. Medju ranjenima ima i policajaca. 

Zbog napada su pojačene mjere bezbjednosti u cijelom Vašingtonu, posebno na Kapitolu i u Bjeloj kući. 

Kako se očekuje, bezbjednosne službe američkog Kongresa uskoro će izdati naređenje da svi radnici na Kapitolu ostanu u kompleksu, iz koga niko neće moći da izađe niti će moći da uđe u njega. 

Rejon „Nejvi jard" (Navy Yard), u kojem se napad dogodio, nalazi se kod obale rijeke Anakostije, nedaleko od njenog ulivanja u Potomak. Taj prostor je na jugoistoku Vašingtona, ali se naslanja na centar grada, nedaleko od Kongresa. U zgradi radi najmanje 3.000 ljudi, od kojih je dio uspio da napusti zgradu jer je neko uključio protivpožarni alarm. 

Aerodrom "Ronald Regan" u američkoj prestonici zbog ovog incidenta zatvoren je za saobraćaj.

Izvor: euronews

www.klick-ba.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.