subota, 21. rujna 2013.

Komšiju Azapagića ubio zbog curenja vode iz stana


Stanovnici naselja Tušanj u Tuzli još su u šoku nakon preksinoćnjeg ubistva Halida Azapagića (75), profesora u penziji, kojeg je ubio njegov komšija Fadil Arnautović (68)

Nakon što je presreo Azapagića u haustoru zgrade u kojoj je stanovao te mu nožem nanio ozljede od kojih je odmah podlegao, Arnautović se vratio u svoj stan i nožem sebi nanio povrede po ruci, koje su, ispostavilo se, ipak lakše prirode. 

Bučan televizor

- Kod F. A. konstatirane su lakše tjelesne povrede i on je, nakon što mu je ukazana ljekarska pomoć, lišen slobode. Trenutno se nad njim vrši kriminalistička obrada u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Čeka se izvještaj MUP-a TK o izvršenom krivičnom djelu, nakon čega će Tužilaštvo preduzeti zakonom predviđene radnje - kazao nam je Admir Arnautović, portparol MUP-a TK. 

Nakon što je preksinoć priveden u MUP TK, Fadil Arnautović je, saznajemo iz izvora bliskih istrazi,  ubistvo svog komšije Azapagića pravdao time da mu je voda, koja je, navodno, curila iz Azapagićevog stana, "oštetila pločice" u stanu.  

Tvrdio je i da je Azapagićev televizor "bio glasan" te da od buke "nije mogao spavati". 

Živio sam

- Halid Azapagić bio je gospodin, čovjek koji je mirno živio i nije bio u konfliktu s bilo kojim komšijom. Od Arnautovića, koji je bio čudan i agresivan, često je  imao neprijatnosti. Svi smo se klonili Arnautovića i ni ovog puta ne želimo da imamo posla s njim. Neka se zakon konačno pozabavi njime - riječi su komšija, od kojih ni jučer niko nije želio javno da govori o zločinu koji se dogodio u njihovom komšiluku.
 
Inače, postupajući tužilac donio je naredbu o obdukciji tijela ubijenog Halida Azapagića, koji je u svom stanu živio sam.

Određen jednomjesečni pritvor 

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za  Fadila Arnautovića (68) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubistvo susjeda Halida Azabagića (75).

- Postoji osnovana sumnja da je Arnautović 19. septembra 2013. godine, oko 16 sati u ulazu zgrade u kojoj je živio, u blizini stadiona Tušanj u Tuzli, susjedu Halidu Azabagiću zadao veći broj udaraca nožem u predjelu leđa, grudnog koša, ruku i vrata, te nanio teške tjelesne povrede od kojih je Azabagić odmah preminuo - izjavio je glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Izvor: agencije

www.klick-ba.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.